Praktisering av troen

De fem søylene i Islam er oppbygningen av religionen.  De fem søylene er:

-          Trosbekjennelsen

-          Bønnen

-          Fasten

-          Pilegrimsreisen

-          Veldedigheten

Den viktigste søylen er trosbekjennelsen. Dette er troen.  Den bekjenner troen på den éne gud Allah og Muhammed som er Allahs profet. Trosbekjennelsen står også på en rekke land sine flagg. Trosbekjennelsen er: «Det finnes ingen Gud unntatt Allah og Muhammed er Hans profet».

Bønnen er viktig. Er man en muslim skal man be fem ganger til dagen om man har mulighet til det. Denne bønnen skal være fast og rituell. Bønnen skal alltid gjøres rettet mot Mekka.

(kilde- wikipedia) utdrag fra nettsiden.

Her ser du når til dagen muslimene skal be.

I Ramadan skal den månedslange fasten utføres, det skal ikke spises eller drikkes. Etter solnedgang gjelder ikke disse reglene og man kan spise og drikke hvor mye man vil før daggry. Fasten avsluttes med festen Id Ul-Fitr.

Pilegrimsreisen er en reise alle voksne muslimer må dra på av de som har muligheten til det. Denne pilegrimsreisen skal være til Mekka, du kan dra på pilegrimsreisen flere ganger men det er påbudt med minst 1 gang. Kvinner oppfordres til å reise i rene kvinnegrupper eller sammen med familiemedlemmer.

(Kilde- Wikipedia)

Her er en på pilegrim ved Kaba i Mekka.

Veldedigheten går ut på at de skal arbeide for å tjene penger eller gjøre en god gjerning for noen som ikke er i slekten din. Dette er noe alle skal gjøre. Dette har buddhismen, jødedommen og kristendommen i likhet med Islam.

SAMMENLIKNING MED RESTEN AV RELIGIONENE:

Likheter: Alle religionene må tro for å være en del av religionen. Bønnen er ikke så viktig for de fleste andre religionene bortsett fra buddhismen og hinduismen. De kristne og jødene skal også be, men svært få innenfor disse religionen ber daglig. Alle religionene har det som regel at de skal hjelpe noen som trenger det eller at religionene har det som et ritual. Jødedommen, kristendommen og Islam har også felles at de tror på en og den samme guden. I jødedommen drar pilegrimer fra hele verden for å komme til klagemuren i Jerusalem. Noen steder de forskjellige religionene skal reise til er:

Islam:

- Mekka

- Medina

- Jerusalem

Jødedommen:

- Jerusalem

Kristendommen:

- Betlehem

- Jerusalem

- Roma

- Nidaros

Buddhismen:

- Bodh Gaya

- Dlada Miligava i Kandy

Hinduismen:

- Ganges 

- Varanasi

 

Ulikheter: Buddhismen og hinduismen har ikke et spesifikt tall for hvor mange ganger til dagen dem må be. Islam er den eneste religionen der du er nødt til å utføre fasten, men i kristendommen var det ofte vanlig å faste i de vestlige kirkene 40 dager før påske og for alle kristne var ukentlige fastedager (onsdager og fredager). I de ortodokse kirkene spiller faste fortsatt en stor rolle, men i de protestantiske kirkene er dette avvist som en religiøst plikt. I jødedommen er det den store forsoningsdagen, Yom Kippur som er en viktig fastedag. I buddhismen skal fasten pågå på nymåne-dager og fullmåne-dager i sammenheng med resitasjon av munkereglene.

Kilder:

Islam - SNL

Islam.no

Wikipedia - Islam

Wikipedia - De fem søylene 

Faste - SNL 

Wikipedia - Pilegrim


- Hildur Helland Vevatne 10B


Én kommentar

Hei

23.04.2015 kl.13:34

kult! *tommel opp*

Skriv en ny kommentar

verdensreligionenislam

verdensreligionenislam

18, Stavanger

Hei vi er fem ungdommer fra Ullandhaug skole, vi går i 10 klasse og har fått utlevert en oppgave om å skrive om islam.

Kategorier

Arkiv

hits